fredag 6 februari 2015

Inläsningstjänst


Bild: Inläsningstjänst

Hej på er!

Skolan har nu i januari skrivit avtal med Inläsningstjänst som har specialiserat sig på hjälpmedel till elever med läs- och skrivsvårigheter. De tillhandahandahåller pedagogiska verktyg, inläst skönlitteratur och inlästa läromedel med en enorm bredd. Vi har precis kommit igång och de elever som i dagsläget använder sig av inlästa läromedel har fått en introduktion i tjänsten. Målet på sikt är att vi ska frigöra Inläsningstjänst för alla elever i de högre årskurserna så att de har möjlighet att använda det som en del av en god studieteknik om de så önskar. 

Tjänsten gynnar inte brara de elever med läs- och skrivsvårigheter eller koncentrationssvårigheter utan är till nytta för alla elever. Ju fler sinnen vi involverar i inlärningen desto större är sannolikheten för ett lyckat resultat. Att läsa på prov eller läxa innebär inte alltid att man behöver sitta med boken framför sig. Eftersom man kan ha ljud- och talböckerna med sig i telefonen eller sufplattan i och med Inläsningstjänsts egna app så kan pluggandet hänga med även på cykel-, bil-, löpturen eller när man helst vill. 

Förutom inlästa läromedel finns även skönlitterära talbocker och ljudböcker och bland den lättlästa litteraturen finns inte mindre än 400 titlar i text-ljud-bild-format vilket lämpar sig utmärkt även för de lägre årskurserna. 

Inkommande torsdag ska Jenny och jag informera och inspirera lärarna och därefter börjar arbetet med att få in detta i undervisningen på riktigt. Spännande tider nu!

Trevlig helg!
Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar