fredag 11 januari 2013

Veckans bild..

Lilla klassen är i full gång igen efter jullovet. Jag har inga egna bilder att dela med mig av denna vecka men hittade denna passande bild. Väcker en och annan tanke, eller hur? 


I min lärarutbildning fick jag lära mig om Gardners nio intelligenser. Howard Gardner menade att intelligens felaktigt av tradition förknippas med verbala och logiska förmågor. Det går att vara intelligent på många andra områden än det. Med andra ord, vi är alla bra på olika saker och vi lär oss på olika sätt.  

Jag har ibland använt mig av Gardners bilder när jag diskuterat intelligens med äldre elever. För elever som kämpar med svenska och matematik (ämnen som av tradition betraktas som "smarta" ämnen), så har det varit en lättnad att se att intelligens också kan handla om andra saker. Jag använder mig oftast inte av ordet intelligens utan pratar mer om styrkor. 

Jag som lärare ska också utnyttja elevernas styrkor för att de ska ta till sig undervisningen. Som bilden visar, det gäller att hitta rätt form på kunskapen för att den ska passa in. 

Ha en trevlig helg gott folk!
hälsar Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar